PRZYSTAWKI
- Bigos z pieczywem – 19 zł
(kapusta kiszona, mięso wieprzowe, mięso wołowe, cebula, grzyby suszone, zioła, wino czerwone) - Ratatouille – 22 zł
(cukinia, bakłażan, papryka, pomidor, cebula, czosnek, kolendra, pietruszka zielona, przyprawy)
ZUPY
- Rosół Trzy Ptaki – 22 zł
(bulion drobiowy na kurczaku, kaczce, gęsinie, makaron, warzywa) - Zupa dnia – 21 zł
SAŁATKI
- Sałatka z kurczakiem, pomarańczą i orzechami – 39 zł
(kurczak, pomarańcze, orzechy, miód, mix sałat, sos winegret) - Sałatka w stylu cezar z kurczakiem – 39 zł
(sałata rzymska, grzanki, kurczak, grana padano, sos cezar na bazie żółtek jaj, oliwy, anchois i czosnku)
DANIA GŁÓWNE
- Filet z kurczaka panierowany – 39 zł
(filet z kurczaka, frytki, mix sałat, pomidor, cebula, słonecznik, winegret, grana padano) - Konfitowana noga z kaczki – 49 zł
(noga z kaczki, kluski śląskie, czerwona kapusta) - Połowa pieczonej kaczki – 75 zł
(kaczka, ziemniaki purre,czerwona kapusta) - Ćwierć pieczonej kaczki – 49 zł
(kaczka, ziemniaki purre,czerwona kapusta) - Gęsie żołądki w sosie maślano-cebulowym – 39 zł
(żołądki gęsie sous-vide, kluski śląskie,buraczki (gotowane buraki, jabłko, cebula, ogórek kiszony, miód), sos maślano-cebulowy) - Flaki – 25 zł
(flaki wołowe, bulion wołowy, bulion drobiowy, cebula, marchewka, mąka pszenna, przyprawy) - Wołowina po burgundzku – 54 zł
(wołowina, bekon, cebula, marchewka, czosnek, czerwone wino, zioła, przyprawy, podana z ziemniakami purre i brukselką) - Golonko wolno duszone w piwie – 49 zł
(golonko, kapusta z grochem, musztarda) - Ziemniaki „jak z ogniska” z sosem czosnkowy – 37 zł
(ziemniaki pieczone, mąka pszenna, czosnek, ogórek kiszony, koperek, twaróg, śmietana, przyprawy) - Ziemniaki „jak z ogniska” z sosem pieczarkowym – 37 zł
(ziemniaki pieczone, mąka pszenna, pieczarki, cebula, śmietana, przyprawy) - Ziemniaki „jak z ogniska” z sosem bekonowo-serowym – 44 zł
(ziemniaki pieczone, mąka pszenna, bekon, cebula, ogórek kiszony, cheddar, mozzarella, śmietana, masło, przyprawy) - Faszerowany pstrąg – 49 zł
(pstrąg, farsz (chorizo, pomidor, papryka, cebula, ser mozzarella, zioła), frytki, sałatka winegret (mix sałat, pomidor, papryka, cebula, słonecznik, winegret, ser grana padano)) - Pierogi z kaczki w rosole – 39 zł
- Pierogi ze szpinakiem, kozim serem i prażonymi migdałami – 34 zł
- Pierogi ukraińskie – 32 zł
- Kluski śląskie z sosem lub masłem – 15 zł
DLA DZIECI
- Kurczak panko – 25 zł
(delikatny kurczak w panierce Panko podany z frytkami, pomidorem i ogórkiem) - Pierogi z jabłkami – 15 zł
- Skrzydełka z kurczaka w sosie – 19 zł
(Skrzydełka z kurczaka w sosie barbecue) - Skrzydełka z kurczaka w sosie w zestawie – 25 zł
(Skrzydełka z kurczaka w sosie barbecue podane z frytkami, pomidorem i ogórkiem) - Frytki z ketchupem- 14 zł