ZUPY
- Rosół Trzy Ptaki – 22 zł
(bulion drobiowy na kurczaku, kaczce, gęsinie, makaron, warzywa) - Flaki wołowe jak u cioci Zyty – 29 zł
(Flaki wołowe, bulion wołowy, bulion drobiowy, cebula, marchewka, mąka, przyprawy, podane z pieczywem) - Zupa dnia – 21 zł
SERY
- Camembert pieczony w cieście francuskim – 42 zł
(Camembert, ciasto francuskie, sos żurawinowy, sałatka (mix sałat, pomidor, sos (oliwa z oliwek, syrop klonowy, sok z cytryny))
SAŁATKI
- Lekka sałatka z twarogiem wędzonym – 39 zł
(Mix sałat, twaróg wędzony, pomidor, papryka, cebula, sos (oliwa z oliwek, syrop klonowy, sok z cytryny), sezam, sos żurawinowy)
DANIA GŁÓWNE MIĘSNE
- Filet z kurczaka panierowany – 42 zł
(Filet z kurczaka, ser grana padano, frytki, Colesław) - Konfitowana noga z kaczki – 52 zł
(noga z kaczki, kluski śląskie, czerwona kapusta) - Pierś z kaczki sous-vide – 54 zł
(Pierś z kaczki, warzywa w tempurze z pieca (cukinia zielona, marchewka, papryka czerwona, fasolka szparagowa, mąka pszenna, skrobia), sos żurawinowy) - Połowa pieczonej kaczki – 79 zł
(kaczka, ziemniaki z pieca,czerwona kapusta) - Ćwierć pieczonej kaczki – 49 zł
(kaczka, ziemniaki z pieca,czerwona kapusta) - Gęsie żołądki w sosie maślano-cebulowym – 44 zł
(żołądki gęsie sous-vide, kluski śląskie,buraczki (gotowane buraki, jabłko, cebula, ogórek kiszony, miód), sos maślano-cebulowy) - Wołowina po burgundzku – 58 zł
(wołowina, bekon, cebula, marchewka, pieczarki, czosnek, czerwone wino, zioła, przyprawy, podana z kluskami śląskimi i brukselką) - Goleń wołowa sous-vide – 58 zł
(Goleń wołowa, ziemniaki z pieca, Colesław) - Golonko wolno duszone w piwie – 54 zł
(Golonko, chrzan, musztarda, pieczywo) - Bigos z pieczywem – 29 zł
(kapusta kiszona, mięso wieprzowe, mięso wołowe, cebula, grzyby suszone, zioła, wino czerwone) - Faszerowany pstrąg – 54 zł
(pstrąg, farsz (chorizo, pomidor, papryka, cebula, ser mozzarella, zioła), frytki, sałatka winegret (mix sałat, pomidor, papryka, cebula, słonecznik, winegret, ser grana padano)) - Makrela w stylu śródziemnomorskim – 52 zł
(Makrela pieczona, mąka pszenna, ser, warzywa w tempurze z pieca (cukinia zielona, papryka czerwona, marchewka, fasolka szparagowa, mąka pszenna, skrobia), sos gorgonzola) - Pierogi z kaczki w rosole – 39 zł
- Pierogi ze szpinakiem, kozim serem i prażonymi migdałami – 34 zł
- Pierogi ukraińskie – 34 zł
- Kluski śląskie z sosem lub masłem – 19 zł
DLA DZIECI
- Kurczak panko – 25 zł
(delikatny kurczak w panierce Panko podany z frytkami, pomidorem i ogórkiem) - Rosół z makaronem i marchewką – 12 zł
- Dramstiki z kurczaka w zestawie – 25 zł
(Pieczone podudzie z kurczaka z frytkami, pomidorem i ogórkiem) - Frytki z ketchupem- 14 zł