KARTA DAŃ

PRZYSTAWKI

  1. Bigos z pieczywem – 19 zł
    (kapusta kiszona, mięso wieprzowe, mięso wołowe, cebula, grzyby suszone, zioła, wino czerwone)
  2. Ratatouille – 22 zł
    (cukinia, bakłażan, papryka, pomidor, cebula, czosnek, kolendra, pietruszka zielona, przyprawy)


ZUPY

  1. Rosół Trzy Ptaki – 22 zł
    (bulion drobiowy na kurczaku, kaczce, gęsinie, makaron, warzywa)
  2. Zupa dnia – 21 zł

SAŁATKI

  1. Sałatka z kurczakiem, pomarańczą i orzechami – 39 zł
    (kurczak, pomarańcze, orzechy, miód, mix sałat, sos winegret)
  2. Sałatka w stylu cezar z kurczakiem – 39 zł
    (sałata rzymska, grzanki, kurczak, grana padano, sos cezar na bazie żółtek jaj, oliwy, anchois i czosnku)

DANIA GŁÓWNE

  1. Filet z kurczaka panierowany – 39 zł
    (filet z kurczaka, frytki, mix sałat, pomidor, cebula, słonecznik, winegret, grana padano)
  2. Konfitowana noga z kaczki – 49 zł
    (noga z kaczki, kluski śląskie, czerwona kapusta)
  3. Połowa pieczonej kaczki – 75 zł
    (kaczka, ziemniaki purre,czerwona kapusta)
  4. Ćwierć pieczonej kaczki – 49 zł
    (kaczka, ziemniaki purre,czerwona kapusta)
  5. Gęsie żołądki w sosie maślano-cebulowym – 39 zł
    (żołądki gęsie sous-vide, kluski śląskie,buraczki (gotowane buraki, jabłko, cebula, ogórek kiszony, miód), sos maślano-cebulowy)
  6. Flaki – 25 zł
    (flaki wołowe, bulion wołowy, bulion drobiowy, cebula, marchewka, mąka pszenna, przyprawy)
  7. Wołowina po burgundzku – 54 zł
    (wołowina, bekon, cebula, marchewka, czosnek, czerwone wino, zioła, przyprawy, podana z ziemniakami purre i brukselką)
  8. Golonko wolno duszone w piwie – 49 zł
    (golonko, kapusta z grochem, musztarda)
  9. Ziemniaki „jak z ogniska” z sosem czosnkowy – 37 zł
    (ziemniaki pieczone, mąka pszenna, czosnek, ogórek kiszony, koperek, twaróg, śmietana, przyprawy)
  10. Ziemniaki „jak z ogniska” z sosem pieczarkowym – 37 zł
    (ziemniaki pieczone, mąka pszenna, pieczarki, cebula, śmietana, przyprawy)
  11. Ziemniaki „jak z ogniska” z sosem bekonowo-serowym – 44 zł
    (ziemniaki pieczone, mąka pszenna, bekon, cebula, ogórek kiszony, cheddar, mozzarella, śmietana, masło, przyprawy)
  12. Faszerowany pstrąg z pieca – 49 zł
    (pstrąg, farsz (chorizo, pomidor, papryka, cebula, ser mozzarella, zioła), frytki, sałatka winegret (mix sałat, pomidor, papryka, cebula, słonecznik, winegret, ser grana padano))
  13. Pierogi z kaczki w rosole – 39 zł
  14. Pierogi ze szpinakiem, kozim serem i prażonymi migdałami – 34 zł
  15. Pierogi ukraińskie – 32 zł
  16. Kluski śląskie z sosem lub masłem – 15 zł

DLA DZIECI

  1. Kurczak panko – 25 zł
    (delikatny kurczak w panierce Panko podany z frytkami, pomidorem i ogórkiem)
  2. Pierogi z jabłkami – 15 zł
  3. Skrzydełka z kurczaka w sosie – 19 zł
    (Skrzydełka z kurczaka w sosie barbecue)
  4. Skrzydełka z kurczaka w sosie w zestawie – 25 zł
    (Skrzydełka z kurczaka w sosie barbecue podane z frytkami, pomidorem i ogórkiem)
  5. Frytki z ketchupem- 14 zł