SOUS-VIDE

Sous-vide na czym polega?

Po francusku oznacza „w próżni” i polega na produkcji potraw (tj. mięsa, ryby, warzyw) w hermetycznie szczelnych opakowaniach próżniowych, umieszczanych w kąpieli wodnej lub parowej z użyciem ściśle kontrolowanych temperatur (zwykle niższych niż podczas tradycyjnego gotowanie) i w ściśle określonym czasie.

Dlaczego Sous-vide?

Produkcja tą metodą posiada wiele zalet, takich jak:

  • zachowanie wartości odżywczych, witamin, mikroelementów,
  • wyjątkowy smak, atrakcyjny wygląd, delikatna struktura,
  • przedłużenie przydatności do spożycia,
  • naturalne aromaty potrawy pozostają zamknięte w żywności a nie odparowują co pozwala utrzymać głęboki smak oraz wspaniały aromat potrawy

Produkty Sous-vide – współpraca

Poszukujemy stałych odbiorców na potrawy przygotowane metodą sous-vide, tj. mięsa, ryb, warzyw.

Istnieje również możliwość cateringu potraw przygotowanych metodą tradycyjną.

Zapraszamy do kontaktu
tel. 662-403-738
adres e-mail: biuro@3ptaki.pl